een automóviles en het buitenland Kabra, Auto – s importeren UIT Alle UE-Landen zoals Duitsland, Italia, Denemarken

Auto – s importeren UIT Alle UE-Landen zoals Duitsland, Italia, Denemarken

een auto in het buitenland kopen

Wilt u de Autoimportgids del ALS PDF en el buzón uw? hier klik.

Een automóviles en kopen het es buitenland Netos del ALS zo gemakkelijk en Nederland. Ook in het buitenland Kunt u kortingen bedingen en Hoeft u Clasificación de vraagprijs de catalogusprijs de te betalen. Er es een aantal Zaken van belang. Diez eerste moet u Zorgen voor een goede koopovereenkomst. Verder is een Conformiteitsverklaring van belang omdat u hiermee en Nederland bij de ADE aantoont dat uw Nieuwe voldoet automático aan de typegoedkeuring. Verder zult u stil moeten staan ​​bij de garanties. Deze Zaken Komen hierna aan de orde.

Koopovereenkomst

Van belang es om een ​​schriftelijke Overeenkomst aan te gaan Reunió Degene morir de verkoopt automático. Diez eerste es het voor uzelf zinvol om de gemaakte afspraken op papier te hebben. Diez Tweede es de koopovereenkomst het bij bewijs vaststelling van de Hoogte bijvoorbeeld van het (eventueel) te betalen BTW-bedrag en invoerrechten en Nederland. Deze koopovereenkomst heeft u nodig bij formaliteiten diversa. T Kunt overwegen om bij de prijs en Te bedingen dat u hombres zonodig Helpt om de uit automática te voeren de om een ​​exportkenteken te verkrijgen.

En koopovereenkomst de moeten en ieder geval de volgende Zaken staan ​​(beschreven):

 • Uw Naam en adres,
 • Naam en adres van de Verkoper,
 • een De Verkoper de particulier es de Bedrijf,
 • De Verkoper de es cierto-plichtig,
 • De Más De vorige een automático de la puerta Eigenaar Cierto es betaald,
 • De het een es Nieuwe de automóviles,
 • Chassisnummer (VIN, Número de Identificación del Vehículo),
 • Dat zijn geldige bewijzen bijgeleverd van Technische keuringen,
 • bijgeleverd dat Conformiteitsverklaring een es,
 • De prijs van het voertuig es de inclusief deze de Exclusief Por Cierto, es factible de,
 • Merk, tipo, modelo van de auto,
 • Bouwjaar furgoneta het voertuig,
 • Datum inschrijving van eerste,
 • Kilometerstand,
 • Cilinderinhoud,
 • Motorvermogen,
 • garanties,
 • Dat bij de automóviles aflevering voorzien es exportkenteken van een,
 • Plaats en reference van totstandkoming van de Overeenkomst,
 • Handtekening van Koper en Verkoper.

Garantía en onderhoud

De Garantie op een Nieuwe mueren de automóviles en een geldig bepaald tierra ESTA, ES ook van toepassing en Landen Otros. Indien u een een bijvoorbeeld Volkswagen en heeft Polen gekocht, zal een Nederlandse distribuidor graag een eventueel Garantie-gebrek voor u herstellen. Anders ligt het bij een gebruikte auto, wanneer hiervoor fabrieks- Geen de merkgarantie se gegeven, waarvoor een handelaar del distribuidor zelf verstrekt Garantie. En Feite es Degene morir de automóviles u verkoopt aansprakelijk bij een gebrek. T zult zich dan ook in het buitenland bij de Verkoper moeten Melden. T Kunt ook het risico nemen en een Lagere prijs bedingen ALS de Verkoper Geen Garantie geeft. T Zou dan nog een Technische keuring Puerta een Derde kunnen overwegen alvorens u tot venta overgaat. Het es niet zo dat de garantie vervalt Momento op het dat u garantiewerkzaamheden Bedrijf ander puerta een eigen en verrichten laat tierra. Zou DIT en zijn strijd Reunió Europese wetgeving. En praktijk de Het es vaak zo dat bij een Los Hombres Grote fysieke afstand het er vaak bij zal laten zitten. Dit kan ook uiteraard en Eigen tierra zijn het geval, een wanneer inwoner van een Delfzijl automático en Vlissingen koopt.

Voor het Onderhoud van en buitenland gekochte motorvoertuigen Kunt u gewoon bij een plaatselijk garage- de terecht dealerbedrijf. Volgens Europese wetgeving mag Het Feit dat u onderhoud bij een bepaald garagebedrijf laat verrichten niet Leiden tot het vervallen van de Garantía.

Conformiteitsverklaring

De conformiteitsverklaring wordt wel gelijkheidsverklaring ook, gelijkheidsattest, homologatieverklaring en homologatiebewijs genoemd. En Duits Het es het “EWG-übereinstimmingsbescheinigung”, in het Engels: ‘Certificado de Conformidad’ (COC) es en het Frans: “Certificado de Conformidad”. De Fabrikant geeft een Conformiteitscertificaat del Certificado de Overeenstemming (CVO) af dat voor een voertuig es volgens gebouwd typegoedkeuring een Europese. het cumplido CVO Kunt u aantonen dat het voertuig voldoet aan de gestelde toelatingseisen. Als u bij een invoer CVO overlegt, komen Alle van toepassing zijnde relevante (Milieu-) Technische gegevens op het Nederlandse kentekenbewijs en / in het de kentekenregister te staan.

De ADE es de instantie mueren verantwoordelijk es typegoedkeuringen voor het es opdracht van Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Om een ​​Certificado de typegoedkeuring (typegoedkeuringscertificaat) te kunnen ontvangen, moet een Fabrikant voldoen aan de technische en Administratieve voorschriften van EG-richtlijnen, ECE-verordeningen de wetgeving nationale. Certificaten van typegoedkeuring zijn op gebaseerd testrapporten en informatiedocumenten. Een testrapport producto geteste geeft aan het dat (steekproef / prototipo) voldoet aan de Technische voorschriften.

Een typegoedkeuringscertificaat geeft aan dat iedere van automática tipo DIT (es geproduceerd massaproductie) ook voldoet aan voorschriften Alle.

Als u een koopt automático es het soms handig een Conformiteitsverklaring bij de la Venta del te bedingen. Sommige Importadores vragen er € 50,00 € 120,00 tot voor. Eventueel es een dergelijke Verklaring tarde ook nog bij de (Nederlandse) Importeur te verkrijgen. Deze heeft een hiervoor Kopie van het oorspronkelijke kentekenbewijs nodig.

Nieuwe kopen automóviles en buitenland het

Het voordeel van de aanschaf van een automóviles en buitenland het het es grootst del ALS u een koopt automóviles en het WAAR Tierra de la col rizada prijs het es laagst.

zoeken Auto

A Través de Sitios Web Verschillende es Het gemakkelijk inzage te krijgen in de autoprijzen. kijkt u Op de sitios para la nueva de automóviles van de Verschillende Importadores. De site van een Importeur en Nederland zal de Extensie “.nl” hebben. Onderstaande treft u de extensies aan por la UE en el EVA-tierra. De internetsite furgoneta Renault renault.nl Nederland ES. Die van Denemarken es renault.dk. morir van duitsland renault.de etc., a traves de sites van de Importadores vindt u gemakkelijk de gegevens Van de distribuidores en krijgt u inzage en Het aanbod van gebruikte automático de.

BPM Nieuwe bij automático de

T Moet bij invoer van een aangifte automático doen van BPM. De Hoogte van het te betalen BPM-Kunt bedrag u achterhalen Puerta prijslijsten van hetzelfde en Nederland Para La Venta en Merk modelo te raadplegen. Ook gegevens staan ​​Deze Vaak Op de este sitios van het merk betreffende.

Por Cierto bij automático de Nieuwe

Indien u een koopt Nieuwe automóviles en een UE-tierra, dan hoeft ú en dat niet tierra de Cierto te betalen. T Moet bij invoer altijd de Cierto es Nederland voldoen Más De prijs mueren en het u buitenland betaald heeft. T hebt dus te maken Conocido het Nederlandse BTW-tarief van momenteel 19%.

Bij invoer van een uit het Nieuwe automático buitenland en Indien de Verkoper regelt transporte het, Kunt u (ALS particulier) se Reunió de Verkoper overeenkomen dat u de automóviles Zonder Por Cierto koopt. En Nederland betaalt u vervolgens Por Cierto bij het invoer Través formulier belastingdienst.nl/download/517.html. Doordat de Verkoper zelf het regelt transporte, kan hij bij de plaatselijke Belastingsdienst aantonen dat het om gaat Exportación de dat de gerechtigd hij daarom sí ú de Niet Cierto es rekening brengen te.

Indien u zelf transporte het regelt zult u mogelijk zelf de Cierto en het buitenland moeten betalen. Geadviseerd es om Met de Verkoper de Afspraak te maken dat Deze U DE CIERTO terugbetaalt Del ALS u aantoont dat ú en Nederland gedaan heeft BTW-aangifte. En Nederland betaalt u BTW Más De waarde van de automóviles. Vía de enlace: Kunt belastingdienst.nl/download/517.html u Het downloaden BTW-aangifteformulier. Deze aangifte levert ú en bij het BPM-aangiftepunt. Puerta het doen van deze aangifte wordt de transactie een zogenaamde intracommunautaire Palanca. T ontvangt vervolgens een een Aanslag en acceptgiro. Nu Kunt u en het buitenland aantonen dat u een BTW-aangifte en Nederland gedaan heeft. De Verkoper zal ú de terugbetalen kunnen Por nu Cierto.

Wellicht Kunt u echter, ook Del ALS u zelf regelt transporte het, se Reunió de Verkoper overeenkomen dat hij u de factureert automático Zonder Cierto es dat u dobladillo invoer bij en Nederland afschriften van uw toezendt aangiften bij invoer. De Verkoper kan dan aantonen dat het om Exportación gaat en dus es wat de Betreft BTW-afdracht, ingedekt.

Sinds mapa Kunt u en het buitenland betaalde Por Cierto ook terugvragen un Través De Nederlandse Belastingsdienst. Via het aangifteformulier bovengenoemde / Aanslag ontvangt u een eenmalig BTW-nummer. Hiermee Kunt un Través de enlace:

Por terugvragen Cierto. Dit es onder voorbehoud omdat de autor van deze Gids er Nog niet helemaal zeker furgoneta es dat voor DIT Particulieren goed werkt. Navraag bij de Belastingsdienst (belastingtelefoon) A lo largo de Huidige reposar van Zaken es wenselijk.

kopen automático Gebruikte in het buitenland

Voor een voertuig dat al eerder en een lidstaat van de Europese Unie (UE) de Europese de Vrijhandels Associatie (EVA) geregistreerd es geweest, Kunt u een Nederlands kentekenbewijs krijgen. Dit geldt ook voor een voertuig eerder dat se geregistreerd en Andorra, Mónaco, San Marino, de Vaticaanstad. T moet de afkomst aantonen Conocido het originele kentekenbewijs uit het tierra WAAR het voertuig vandaan komt. Een motorvoertuig wordt, volgens Europese richtlijnen del als, Nieuw beschouwd deze körtér dan 6 maanden geleden se toegelaten tot het Wegverkeer de la ELA de Minder es kilometerstand dan 6.000. Bij van Importación de automóviles en gebruikte Nederland betaalt u een deel van de oorspronkelijke BPM en eventueel Cierto.

zoeken Auto

Er zijn talloze internetsites waarop zowel distribuidores, handelaren Del ALS Particulieren aanbieden de automóviles. De sitio autoscout24.com heeft Aanbiedingen uit Meer dan 10 Landen (OA Nederland, België, Duitsland, Grecia, Frankrijk, España, Luxemburgo, Oostenrijk, Polen, Roemenie, Zwitserland en Zweden. En het Volgende hoofdstuk komen de sitios specifieke por aan de tierra orde.

Voor de prijsberekening gaat u te werk del ALS beschreven en hoofdstuk 1 samen met de specifieke landeninformatie in het volgende hoofdstuk. Als u het gevonden tierra heeft het WAAR niveau van de la col rizada prijs van het puerta u gewenste voertuig het laagst es, Kunt u Meer detalle op een auto zoeken de opnemen de Contacto se Reunió handelaar een del distribuidor.

Indien uw op automático Huidige Kenteken es gezet na 16 de Octubre de 2006, dan Kunt u overwegen om bij deze auto de buitenlandse handelaar del distribuidor ter bieden inruil aan te. Het es morir namelijk mogelijk om van de auto na de genoemde Dato op Kenteken gezet zijn de resto-BPM Exportación bij terug te ontvangen. De BPM-afschrijvingstabel mueren u op de volgende bladzijde vindt se dan ook van toepassing. En hoofdstuk 6 Kunt u Lezen azada de uitvoer van UW automóviles en gaat zijn Werk.

Landen welke

Kunt un Través de Internet u eenvoudig zoeken naar de puerta u gewenste automático. En moet de la UE u ALLEEN en Denemarken een berekening uitvoeren om de la col rizada prijs te weten te Komen. T Kunt een deel van de puerta de Deense eigenaar betaalde belasting terugontvangen. Het Zou ponche kunnen Lonen om te zoeken naar se Reunió de Landen es Cierto auto-een hoger tarief dan en Nederland omdat u dan en Nederland de Cierto dient te betalen. Hier es Nog een klein Halen te voordeel. En Overige de la UE-Landen es de Para La Venta prijs ook de “kale prijs”.

BPM berekenen

Op het Momento van invoer van de Hoeft automático niet over de volledige nieuwwaarde van de BPM automático afgedragen te worden. Hierbij mag rekening gehouden Worden met de leeftijd van de automóviles.

T Kunt op twee manier de bij invoer te betalen BPM berekenen. En eerste instantie hanteerde de fiscus de BPM-berekeningstabel morir verderop en tekst deze se opgenomen. Se Puede Reservar Houdt de rekening met de waardedaling van het voertuig en daarmee ook se Reunió BPM het Aandeel. Omdat Través deze forfaitaire afschrijvingtabel de waarde van de wordt automático berekend, es het echter mogelijk dat deze afwijkt van de werkelijke waarde van de ingevoerde automático. Deze Geen rekening regeling Houdt se Reunió en Gama de precios En Lagere de la DE Hogere Gama de precios En sneller en relatieve waarde Dalen dan de automóviles het Feit dat del automóvil. Het kan hierdoor zo zijn een dat ingevoerde zwaarder automático se Reunió BPM es Belast dan dezelfde Nederlandse automóviles van hetzelfde bouwjaar morir gebruik gaat maken van de Openbare Weg. De Europese wetgeving verbiedt lidstaten om Productos de afkomstig uit Otros lidstaten aan een zwaardere belasting te onderwerpen, Diez opzicht Productos de Van gelijksoortige mueren al op het zijn Eigen grondgebied aanwezig. De Hoge Raad heeft gebogen zich Sobre Materie deze en concludeerde dat de berekening van de BPM Puerta middel van de afschrijvingstabel en strijd se cumple Recht het Europese.

Volgens de Hoge Raad dient de waarde van het te importeren voertuig te worden vastgesteld aan de mano van de werkelijke waarde. Via Meer jurisprudentie betekent DIT uiteindelijk dat aangesloten moet worden bij de handelsinkoopwaarde.

T hebt dus de keuze uit twee Manieren om de BPM te stellen vasta.

 • BPM-afschrijvingstabel / Forfaitaire tabel,
 • Taxatierapport / Koerslijst (onderbouwing van de handelsinkoopwaarde).

Het spreekt voor zich dat u de berekeningswijze Kiest morir leidt tot het laagste bedrag.

BPM-afschrijvingstabel

De meest gebruikte méthode es de berekening op een van de base forfaitaire Se Puede Reservar om het te betalen BPM-bedrag bij invoer van een uit het automático buitenland Vasta te stellen. op de base van de leeftijd van de auto de es oorspronkelijke Cataloguswaarde wordt een deel van het totale bij de horende automático de BPM-bedrag afgeschreven.

Als u BPM se marchita berekenen voor een gebruikte Personenauto moet u Uitgaan van de catalogusprijs mueren en Nederland op het oro Momento dat het motorrijtuig voor het Eerst en genomen Werd Uso. De ADE bepaalt DIT tijdstip bij de keuring van de Personenauto de Motorfiets de aan de mano van de gegevens mueren Más De het zijn motorrijtuig bekend. Als DIT tijdstip niet bepaald kan worden, geldt de laatste dag van het Jaar waarin de Personenauto de motorrijwiel het es gemaakt. Als de catalogusprijs bekend niet es, wordt de Puerta prijs vergelijking bepaald.

Bij invoer dient Sobre een auto van 1 Jaar es BPM 8 maanden te worden betaald welke del ALS volgt wordt vastgesteld:

De automóviles es ouder Dan 1 jaar ES 6 maanden: 38,000%

De automática this 2 maanden ouder dan 1 jaar en 6 maanden: 2x 0,917 = 1,834%

De aftrek BPM bedraagt ​​dan: 39,834%

Er dient Nog 100-39,834 = 62,166% van het oorspronkelijke BPM-bedrag betaald te worden.

Leeftijd Meer dan:

Tabel 2 BPM Afschrijvingstabel

BPM-vaststelling volgens taxatie / koerslijst

Zoals gezegd Moet volgens de Hoge Raad, en tegenstelling tot bij de berekeningstabel, Worden aangesloten bij de inkoopprijs van een zogenaamde “referentieauto”. referentieauto Een es een gelijksoortige mueren al auto en kentekenregister het es geregistreerd Nederland ES. En deze prijs grano Clasificación de Marge van de autohandelaar. Dat dat betekent de prijs morir gehanteerd moet worden de inkoopprijs van een handelaar Zou zijn. Zodoende zal deze zijn prijs vaak cerveza dan waarde de morir volgt uit toepassing van de BPM-afschrijvingstabel. Indien de inkoopwaarde op 60% van de nieuwwaarde ligt, er Dan es 40% op de automóviles afgeschreven, dan gaat deze regeling ervan uit dat het ook BPM-bedrag se Reunió el 40% del SE afgeschreven. Bij Importación dient dan ponche 60% van het oorspronkelijke BPM-bedrag Worden betaald te.

BPM-aangifte volgens deze regeling es geschikt voor morir gevallen waarbij de af te dragen resto-BPM van de aantoonbaar automático cerveza ligt op dan grond van de tabel Zou moeten Worden aangenomen, zoals schadeauto de de automóviles de incourante. Deze regeling Kent base de twee op het Methoden wordt waarvan BPM bedrag vastgesteld:

 • un Través de een koerslijst (Nederlandse), de
 • Puerta middel van een taxatierapport Officieel van het voertuig.

zijn terug te Vinden en bijvoorbeeld de Autotelex-koerslijst de inkoopprijzen van de referentieauto de de ANWB / BOVAG koerslijst anwb.nl/auto/dagwaarde/zoek/autokoers.jsf.

Met een taxatie kan de waarde vastgesteld Worden. Het Relación mag niet eerder dan uiterlijk 14 dagen voor het tijdstip waarop aan het een motorrijtuig Kenteken wordt toegekend dan wel Diez uiterlijk 14 dagen voor het tijdstip van aanvang van het gebruik Reunió het motorrijtuig van de Weg en Nederland. De taxatie Puerta dient een Onafhankelijke taxateur plaats aan te Vinden de mano van een fysieke opname motorvoertuig van het in de Staat waarin op het dat tijdstip verkeert es en Staat de waarin Het wordt Para La Venta bij de Douane na verificatie bij de ADE. Uit het taxatierapport Moet inzichtelijk en gedetailleerd de Inkoop / blijken handelswaarde.

Het Voordeel van deze méthode Diez opzichte van de berekeningstabel es dat krasjes Alle, gebreken, deukjes, slijtagesporen maar ook de kilometerstand en een afwijkende uitvoering kunnen Worden verdisconteerd En el documento DE taxatieprijs. Hierdoor zal het te betalen BPM-bedrag meestal cerveza zijn dan berekend met de BPM-afschrijvingstabel.

Vanaf 1 mei 2010 wordt de afschrijving voor de BPM de base op van de werkelijke waarde bepaald op het procentuele verschil tussen:

 • de inkoopwaarde en nieuwstaat
 • de inkoopwaarde en gebruikte Staat op het Momento van aangifte

De inkoopwaarde en nieuwstaat es de inkoopwaarde directa motorrijtuig nadat het es geleverd aan het Degene op Wiens Naam Kenteken Staat, motorrijtuig voordat het es gebruikt. En praktijk de autor es de inkoopwaarde en nieuwstaat zelden de bekend nooit. En uitvoeringsregeling de BPM staan ​​daarom Regel om de inkoopwaarde en nieuwstaat te berekenen.

T Kunt de volgende formule gebruiken:

Inkoopwaarde en nieuwstaat = (consumentenprijs Menos € 500,00) x 0,88.

Aangevers zijn overigens vrij om de inkoopwaarde en nieuwstaat op een berekenen Otros Wijze te. En dat geval u motiveren de berekening Moet.

Por Cierto Bij gebruikte automático de

Indien u een gebruikte auto van een uit particulier de la UE koopt, Dan se de al lado de Cierto vorige eigenaar en zijn voldaan tierra. T Hoeft dan nogmaals niet en Nederland Por Cierto af te dragen. T Moet wel kunnen aantonen dat het de Cierto es buitenland betaald es. Vraag de Verkoper dan ook om een ​​AFSCHRIFT van de oorspronkelijke Factuur de tenminste een ondertekende Verklaring van de Verkoper dat de omzetbelasting betaald es. T ook Kunt DIT en opnemen het koopcontract. Als u een Nieuwe Personenauto, bestelauto del motor naar Nederland brengt, moet u ALS omzetbelasting particulier en Nederland betalen. Bij een BPM-aangiftepunt van de Douane Kunt u hiervan aangifte doen.

autopapieren originele

Deze heeft u nodig om het exportkenteken te krijgen maar ook om een ​​en Nederland Kenteken toegewezen te krijgen. Ook keuringsbewijzen van de buitenlandse Variantes van de APK belangrijk zijn. Voor een niet- de afgekeurde Kunt automático krijgen u Geen exportkenteken.

Auto in het buitenland afmelden

NETAS ALS de vorige eigenaar, doblado u niet om verplicht de automóviles en het van Tierra herkomst af te melden bij de bevoegde instanties. Bij invoer van de automóviles en Nederland verzorgt de ADE de afmelding uit het buitenlandse kentekenregister. Het verdient echter voor de laatste eigenaar wel aanbeveling om de automóviles en zijn tierra af te melden omdat het wel twee maanden kan duren voordat de definitieve afmelding un Través de ADE en het buitenland plaatsgevonden heeft. De vorige eigenaar es dan ook mogelijk Nog morir tijd aansprakelijk voor eventuele verplichtingen zoals belastingen en verzekeringen.

Geef een reactie reactie annuleren

Artículos Relacionados

Deja un comentario